Dialektik upphöjt i två

Föreställ dig den vanliga dialektiken:
Tes + Antites = Syntes
För att räknas som giltig dialektik måste tesen och antitesen vara motsatser (ex: man + kvinna = barn, Buddhas liv [askes + lyx = gyllene medelvägen]) men vad händer om någon skapar dialektik utan behov av motsatser? Jo, då skapas Dialektik2.
Några exempel på Dialektik2:

Människa + fenomenet gång = gående människa.
Bord + hand i rörelse mot bordet = smärta
Glas + fall mot marken = glassplitter

Barnet påminner om sina föräldrar men det är samtidigt ingen förändring av föräldern, barnet är självständigt och har bara lånat drag av sin mamma och pappa. Detsamma gäller glassplittret; det påminner avsevärt om glaset men är ändå självständigt i och med att glaset har upphört att existera till förmån för glassplittret. Detsamma gäller den gående människan; den påminner om den tidigare människan fast har avskilt sig i och med att den rör sig.

Dialektik2 är en ny sorts syn på filosofin och kommer antagligen att träda i kraft inom en snar framtid. Kom ihåg vart du såg det först!

Reinfeldtkaffe

Reinfeldt Cappucino
Fredrik Reinfeldt med hår            och                  prishöjd cappucino

Japp, Reinfeldtkaffe heter det numera; prishöjningen i skolan.
Inte vilken höjning som helst heller: 50%! Från den ringa summan av två kronor till 3!
Vad konstigt att kaffet alltid kostade två kronor under socialdemokraternas styre men så fort blåingarna har greppat tag i ett halmstrå rycker de! Tre kronor! Smaka på uttrycket: Treee kronooor.
Är det någon slags dold patriotism1 han sysslar med, den där Reinfeldt? Han vill först se efter om någon förstår och om folket förstår och hyllar honom kan han säga att "det är klart att jag vill hylla Sverige" samtidigt som han kan säga "det hade jag inte en tanke på" om vi ogillar den ovannämnda patriotismen.
Han är helt enkelt lite för feg för sin position, skulle jag vilja uttrycka det - ska man chockhöja priset på kaffe i en skola måste man antingen vara väldigt dum eller...ja, väldigt väldigt dum.
Så, kom igen nu, Reinis - tänk på barnen! Tänk på vad som händer om vi undernärs! Vi behöver vårat kaffe!
Skriv på min motion om billigare kaffe, den går att fås via http://sidan-kan-inte-visas.se

(1Tre Kronor är Sveriges statssymbol)

Charle Mange II


Black clouds and Swedish tigers
roaring from the woods

Charle Mange Orange


Som du nog redan kunnat gissa handlar det här om Charle Mange. Snart handlar allt om det.
Iförrgår (onsdag) var det repning och alla samlades i den nyrenoverade lokalen, det låg något i luften - en spänning som nästan gick att ta på.
Sju bandmedlemmar och en professionell manager träffades för att spendera ännu en eftermiddag tillsammans: Det var dags för musik, tiden var inne för Charle Mange, det var reptid.
En låt är färdig för distribution, två är på gång. Bandet producerar för fullt men det är inte det enda: En poster är färdig för tryck och kommer försköna många delar av vårt avlånga land inom kort - bered dig på att bli hänförd när du ser bilden ovan pryda den allmänna anslagstavlan (kanske med texten "kommer snart till en stad nära Dig" tryckt i rockigt bruna bokstäver).

Charle Mange - för att du inte kan sluta prata om dem

Tomteskon

[Jag måste varna känsliga läsare: Följande material kan verka stötande]

[Viewer discretion advised]
Historien om tomteskon

Tomteskon

Till en början fanns inte mark, inte vatten, inte luft och inte heller rymd. Till en början fanns bara Tomteskon (se bild).
Tomteskon regerade över allt och ingenting hänsynslöst och lät ingen slippa undan det hemska öde som hade tilldelats dem.
Den gjorde sig snabbt känd, när världens skapades, som en maktgalen, euforisk härskare som inte tolererade gudar jämte sig1. Människorasen som tomteskon skapade för att ha något att förinta blev ohyggligt illa behandlade av den korrupta Tomteskon ända till en dag då man försökte göra revolt.
Naturligtvis kunde man inte avsätta Tomteskon ty den satt inne med all makt världen någonsin skådat. Tomteskon kunde helt enkelt inte besegras.
Men så en dag, när Tomteskon stod på sin tron och delade ut arbetssysslor åt folket hände det otänkbara - Tomteskon föll ihop! Under natten hade någon förgiftat all mat i hela slottet. Tomteskon kunde inget göra och människorna firade i mången dager den obarmhärtige diktatorns död.
Man begravde Tomteskon etthundratjugo meter under marken på en plats där ingen skulle leta för enligt sägnen så kan Tomteskon återfödas vid kontakt med mänsklig hud efter en miljon år.
Det ofattbara skulle snart besannas - Tomteskon liksom kallar på den lättsinnade människan och slukar all kraft så som ett överviktigt barn slukar kebabsås.
Det sägs att Tomteskon har vaknat, att den är ute efter hämnd mot människorasen! Den kommer att ljuga, förvirra och lova men endast för egen vinning.

Tomteskon kommer att börja med att starta ett sparkapital som involverar hutlösa räntor och  mäktiga skuldindrivare, den kommer att göra sig rik på människans bekostnad! Vi måste agera innan det är för sent för när den väl sätter igång kan inget stoppa den!
Människan är blott en bricka i Tomteskons verksamhet - vi får se upp vart vi trampar ty den iakttar oss.
Vi är inte säkra...

(1Ett fåtal religioner har sedermera anammat Tomteskons monoteism)

Zalle

Vem är denne man?
Zalle

Den frågan har vi alla någon gång ställt oss.
Vem är denne mystiske man iförd papperspåse?
Svaret är ganska simpelt: Det är världens underligaste människa, jordens konstigaste figur.
Mina damer och herrar: Det är min bror.

Året var 1990, det var en ovanligt kylig vinter och alla väntade sig det värsta. Deras mardrömmar skulle komma att besannas...
Endast några få dagar in på det nya året, när fullmånen rådde och gamarna ylade i Tibet stannade tiden för att aldrig få en fortsättning. Mannen med den löjliga näsan hadde fötts! Han bar namnet Zalle.
Tiden som därefter följde kantades av svår torka, svält och grava missbildningar - allt på grund av en enda människa. Det sägs även att han föddes exakt 07.77 - fiskmåsens tecken. Som om hemskheterna inte var nog.
Åren gick och det hängselbyxeiförda gossebarnet växte upp för att underkuva sitt folk och slutligen förinta en hel myrfarm - människorna var skakade: Kunde detta verkligen vara återuppståndelsen av den heliga fiskmåsen?1

Människosläktets enda räddning var monstrets bror - den positiva reaktionen på ondska - en sorts uppvägande faktor.
Tänk om denne man inte hade existerat, tänk vad Zalle hade kunnat gjort mot mänskligheten!
Jag citerar den vise Kopernikus: "Jao, dä ä att änn jävvla bonntur, tänker ja!"
Visa ord från en mycket mystisk man men ändå inte hälften så mystisk som mannen bakom papperspåsen.
Ja, det var ju det där med papperspåsen också.
Det sägs att om man får se hans ansikte så förvandlas man till Igloocola-glass. Det finns dock naturligtvis inga bevis som styrker misstankarna - inga som röjer dem heller...

För att sammanfatta: Om du skulle träffa på en så konstig person att håren under armarna reser sig i en sådan kraft att du börjar sväva så vet du att det bara finns en sak du kan göra: Flyg. Flyg hem och förvarna mänskligheten, ty monstret har vaknat och det hungrar efter oss...

(1Den heliga fiskmåsen är ingen fiktiv varelse - den har påträffats i Jerusalem strax innan Jesu födelse, ovan trädet under vilket Buddha mediterade och hemma hos Ernst Kirchsteiger)

Innebörden av siffran 42 (Meningen med livet)

Du har säkerligen undrat över just meningen med livet, om det finns någon och vad den kan vara. Där har du tur; det är just den frågan jag tänker behandla i det här kapitlet så spänn fast dig.

 

Allra först behöver vi några siffror att arbeta med:

Den allra första människan levde för ungefär 5 000 000 000 år sedan.

För cirka 2000 år sedan föddes Jesus

År 2012 tror Mayafolket att jorden ska gå under

År 1935 föddes Elvis Presley

1979 släpptes ”A Hitchhiker’s guide to the galaxy” i bokform

År 39 f. Kr. föddes den romerske poeten Marcus Annaeus Lucanus

 

Siffrorna vi har att arbeta med är alltså:      

5 000 000 000

2000

2012

1935

1979

39

 

Multiplicerar man 1935 med 1979 blir svaret 3 829 365

När vi senare dividerar 5 000 000 000 med svaret av additionen av 2000 och 2012 får vi svaret 1 246 261.

Svaret på det första talet dividerat med svaret genererat från det andra blir 3 vilket adderat med Lucanus’ födelsedatum genererar siffran 42.

 

Varför har jag då valt att använda just de siffrorna?

Det är ganska naturligt varför jag har utgått ifrån när människan allra först satte sin fot på jorden och eftersom jag har utgått från Kristendomen har jag använt Jesus Kristus födelse i beräkningarna.

Eftersom Mayafolket lyckades skapa en kalender som stämmer bättre än den gregorianska vi använder oss av i västvärlden har jag valt att inkludera deras mått i uträkningen.

Men det är nu det lite krångligare kommer: Varför Elvis, A hitchhiker’s guide to the galaxy och Lucanus?

Jo, namnet Elvis Presley är ett anagram av ”LIVE RYS SLEEP” där ordet ”RYS” är latin för ”och” – alltså är namnet Elvis Presley en sorts mall för livet i sig redan.

I boken “A Hitchhiker’s guide to the galaxy” nämns siffran 42 men inget svar redovisas.

Den sista siffran; 39 hänvisar till när den romerske poeten Lucanus föddes. Det mystiska är att ingen vet varför Lucanus har något som helst att göra med 42…

 

 

Vad betyder då 42 och varför är den så meningsfull för mänskligheten?

 

Det är faktiskt inte så svårt när man tänker på det. Svaret på frågan återfinns faktiskt i det svenska ordförrådet!

Låt oss omvandla siffrorna till bokstäver i alfabetet: 4 = D, 2 = B. Helt plötsligt står det inte 42 – det står DB, vad menas då med ”DB”?

Svaret är ganska uppenbart när man väl vet om det och du kan skatta dig lycklig som snart får reda på det.

42 = DB = Dö Bra.

Dö Bra. Att dö bra.

Hur dör man då bra? Genom att leva ett gott liv kan man unna sig att dö bra – meningen med livet är alltså att leva ett gott liv vilket kanske inte säger dig så mycket men som ändå ger dig en sorts tillfredsställelse över att inte längre vara ovetande om livets mening.

Grattis, du är nu berikad med ännu ett stycke fakta.


En ensamvargs kortvariga besök

Charlak

Jag loggade in på min utrustningslöse level 42 Orc Warrior på realmen "Haoumarush".
Några misslyckade försök att ge en level 35 råtta stryk senare gav jag upp och tänkte "om jag inte ens kan slå en råtta kan jag åtminstone göra livet surt för någon annan".
Vips får jag syn på Looking For Group-chattens nya meddelande: "LFG to kill Fozruk"1 och jag som redan var i Arathi!
Jag frågar om en invit vilket jag naturligtvis får och rider ut för att möta prästen som skrev meddelandet.
Vi letar upp level 42 elite-jätten och jag ville ju förstöra för någon så jag springer rätt in i honom utan att göra någon som helst skada eftersom jag inte har någon utrustning - prästen försöker heala mig så gott det går och jag inser vad jag precis har gjort: Jag har utsatt den här stackars människan för något jag hatar - en oseriös spelare som förstör för andra!
Efter att vi båda hade käkat grus och sprungit tillbaka till våra lik sköljer skammen över mig och jag försöker ge honom alla pengar jag har (5s) för att återgälda vad jag precis gjorde. Han svarar med att göra en smiley och declina gåvan, följande fras skrivs till mig "u r lonley ;(" och jag förstår inte riktigt vad han menar men för säkerhets skull berättar jag om min level 60 på Ahn'Qiraj och säger att om han någon gång skulle behöva hjälp så är det bara att kontakta Nauto - han är ju trots allt skyldig dig fem silver.
Han berättar att han inte har tänkt spela Alliance inom en snar framtid men om det sker så sker det där och plötsligt känns allt bra igen, jag fick på ett sätt återgälda vad jag hade gjort.
Vi tar farväl av varandra och lägger till varandras namn på Friends-listan innan vi skiljs åt: Han påväg mot en ny bundsförvant och jag mot det dova sorlet i Hammerfall för att logga ut.

(1Fozruk är en level 42 elit med 3 adds som hjälper honom i striden)

Om att ge tillbaka med samma mynt

Jaha, så nu kommer Saddam hängas och ja, jag har naturligtvis en åsikt om det också.
Hängas. Som om vi levde på 1500-talet, som om vi levde under Vilda Western, som om vi levde i Texas.
Fast det är ju trots allt inte vi som lever så, det är de. En klar och tydlig gräns där, ja: Väst mot öst.
Om EU nu kan uttrycka åsikter och agera mot Nordkorea, mot Israel och med USA, varför inte mot dödsstraff? Jag är glad att han fått sitt straff men jag är inte glad över innebörden, jag är inte heller så överväldigad över att han inte ens har blivit dömd för allt men ändå fått dödsstraff - vad kan han dömas till i resterande fall då? Ett till dödsstraff?
Jag är ganska sned just nu, det är därför det hoppas och har sig.

"Om att  ge tillbaka med samma mynt" heter det ja. Mördar man blir man mördad, varför blir man då inte rånad om man rånar eller misshandlad om man misshandlar? Det kan verka lite klyschigt att ifrågasätta detta men jag behöver konkret fakta varför det är bättre att människan dör istället för att denne hålls inlåst på livstid, riktig livstid. Någon kan ju komma och frita honom, naturligtvis..!
Och jag skulle bra gärna vilja uttrycka mina åsikter om Guantanamo-basen men det får ske någon annan gång, det här är nog kritiskt.

Deathmist

Så. Jag har skaffat mig 3 delar ur Dreadmist-setet och 3 delar ur Deathmist varav handskarna är epic. Min första. Det känns skönt.
Jag trivs med att vara mörk och ond och jävlig. Jag trivs med att sätta skräck i människor genom att köra en deathcoil - fear - curse of agony - corruption - immolate - shadow bolt - conflagarate
Snacka om att inte förlora ett enda hp!

crit

Det är nog bäst att jag slänger upp en bild på mig i en Strat Baron run. Jag crittade 2222 med Soul Fire och 1563 med Conflagarate.

RSS 2.0