Shio - en bortglömd historia

Det är inte vanligt att uppdatera bloggen två dagar i rad men detta är inte heller en vanlig nyhet.
På Carlsbergs hemsida står många drycker listade. Bland annat 7Up, Ramlösa, Schweppes och Pommac.
Nu råkar det vara så att jag, under en konversation med min kära kusin får för mig att avsluta med frasen "fré på jor'n".
Plötsligt slår det mig: Var det inte just den exakta frasen en man i en reklam för en vätska yttrade? Vad hette nu denna dryck som tyckts ha glömts bort?
Jag gör ett vist val och kontaktar min bror. Det visar sig att han sitter inne på mer information och han bifogar även en länk till Carlsbergs hemsida. Det verkar vara så att informationen är väl innästlad i hemsidan då man måste ta sig förbi en rad hinder. Carlsbergs hemsida ser ut som sådan:
image25

Väl där måste man klicka på Mediaservice - Arkivet - 2002/2003 och leta upp rätt länk. Den är väl gömd mellan Schweppes Cranberry och en reklam för att Carlsbergs bryggerier ska hålla sommaröppet.
"Shio Äpple/Lime - en "smalare" läsk" står det där.
När man klickar på länken förväntar man sig naturligtvis ett paradis av Shiosar som springer runt och leker tafatt och skrattar ikapp. Istället möts man av en avgränsande vägg. En halv sidas text och en liten bild samt produktansvarige.
Naturligtvis ställer man sig frågan - vart är Shio?
Jag försökte nå min påläste bror angående saken men han visade sig vara bortrest på främmande ort. Jag möttes av texten "AutoMessage: Match mor FBK i karlstad".
Jag fick helt enkelt klara mig utan professor.
När jag söker efter "Shio +Carlsberg" på Google kommer endast fyra väsentliga bilder upp: En på Jordgubb/Citron och tre stycken på Äpple/Lime.
Jag erinrar mig om fler smaker. Bland annat en med vattenmelon. Jag har dock inga säkra källor som stödjer min tes men du får själv skapa din egen uppfattning.
Varför lade man då ned projekt: Shio? Fungerade inte den pacifistiska reklamen på vårat alltmer krigslyriska samhälle? Låg inte namnet bra nog i munnen? Ville man hellre satsa helhjärtat på Ramlösa (som för övrigt felaktigt uttalas med långt A av vissa)? Drack ingen Shio?
Jag drack Shio. Jag tycker fortfarande om namnet. Jag tyckte om reklamen.
Ge tillbaka folket sin Shio, Carlsberg!

image27image26
Shio Äpple/Lime - Shio Jordgubb/Citron

När man inte gör något

Alla vet hur det är.
Man har en miljard saker att göra och hälften av dem ska vara klara innan nästa vecka.
Träningar ska följas, läxor ska göras, människor ska träffas, bloggar ska skrivas...
Hur kan det komma sig att man aldrig gör det man företar sig? Vad gör man istället?
Det är det jag tänkte behandla i dagens smått försenade blogg:

Här är jag ett paradexempel. Jag har en hel del läxor som bör vara klara snarast möjligt.
Jag har även en roman som bör skrivas i dagligen.
Ett projektarbete är även fastetsat på schemat.
Men, istället för att sätta mig ned, fatta pennan och börja skriva på historiearbetet gör jag något annat.
Bland annat surfar jag runt på en och samma sida hela tiden, jag skriver till diverse löst folk på MSN och jag går ned för att se efter om kylen har påfyllts med det där jag omedvetet är fruktansvärt sugen på.
Jag tillåter mig själv inte göra något jag tycker om förrän jag har avslutat det som påbörjats. Om jag hade klarat av alla skolarbeten och fixat klart projektarbetet skulle mitt liv antagligen se väldigt annorlunda ut. Istället för att gå runt och vela hade jag antagligen gjort något som gör mig glad. Något jag i min nuvarande position inte ens kan tänka på.
   Idag kom dock min vändpunkt.
Jag kom hem efter ett avslutat LAN och kände mig som John Locke skulle beskriva det; Tabula Rasa. Jag var ett oskrivet blad som bara väntade på ett förhållningssätt.
Det blev att jag började skriva på det massiva historiearbetet (Alla som går i skolan vet att det inte är själva pluggandet som är jobbigt - bara att väl komma igång).
När jag väl hade skrivit fyra sidor bytte jag till romanen och skrev en sida på den. Och nu, avslutningsvis, vattnas bloggen (om än med tråkigt material).

Summan av trumman är alltså att man bör ta ut sig ordentligt om man vill börja om med sitt liv. Då menar jag inte att man går på en Thaiboxningsträning och ger järnet. Nej, det handlar om en både psykisk och fysisk påfrestning som kräver att du använder alla dina krafter.
Jämför det med ett kanna vatten och ett oändligt antal glas: Du kan bestämma dig för att ge varje glas en tolftedels deciliter och på så sätt hålla ut längre i längden, eller så fyller du de första glasen till bredden, tar slut och börjar om med en betydligt större kanna. (Detta kan mycket väl ha varit ett oförståeligt exempel).
Så, bestäm dig för om du vill ge mycket eller lite av dig själv när det stretar emot.

Okej, nu är bloggen till bredden fylld för den här gången.
Men snart börjar jag ju om igen. Vi ses då.

RSS 2.0